Депутатът на Върховната Рада, член на комисията по национална сигурност и отбрана Сергей Рахманин в ефира на украинската телевизия каза, че доставката на оръжие за Украйна не компенсира загубите на въоръжените сили на Украйна.

"Дори оръжията, които сега идват при нас, а това не е цялата гама от видовете оръжия, от които се нуждаем, се измерват в нещо с единици, нещо с десетки, нещо в най-добрия случай със стотици. И нашите загуби са много по-големи“, каза парламентаристът в ефира на Украйна 24.

След това тв водещата рязко прекъсна депутата, като каза, че ефирното време е приключило.

По-рано ръководителят на кабинета на президента на Украйна Алексий Арестович призна, че успехите на руската армия увеличават разцеплението в украинското общество. Според него въоръжените сили на Украйна са загубили от руската армия по отношение на темпа на натрупване на резерви. Това прави ситуацията "изключително трудна" за украинската армия, каза Арестович. Политикът каза още, че украинците са уморени от военни действия в страната си. Според Арестович изходът от ситуацията може да бъде помощта на западните страни по ленд-лиз.

Припомняме, украинският посланик в Германия Андрий Мелник разкритикува Берлин за бавната доставка на оръжия в Киев. В социалните мрежи дипломатът публикува снимка на охлюв със залепен за черупката патрон, сравнявайки мекотелото с Берлин.

„Обиден черен дроб" - така украински посланик нарече германския канцлер Шолц