В началото на октомври 3-годишната Луна Фенър с майка си Карол Сантос отлетя за Краснодар от Америка. Бебето, известно като „момичето с маската на Батман“, дойде в Русия, за да продължи по-нататъшното лечение на своя меланоцитен невус, голям родилен знак по лицето.

Огромната бенка измъчва Луна и нейните родители от раждането й. Лекарите, според майката на момичето, не са показали нейните убедителни снимки и видеоклипове на деца, които преди това са били на подобно лечение в САЩ. След като не получи гаранция, че лечението на момичето ще бъде успешно в Америка, Карол Фенър реши да приеме предложението на онколога-хирург Павел Попов от Краснодар. Лекарят обеща, че ще направи всичко възможно за Луна и лицето й завинаги ще се отърве от маската на Батман, съобщава "Блокнот Краснодар".

Бебето беше оперирано в събота, 9 октомври, всичко мина добре. На страницата си в Instagram майката на момичето благодари на всички абонати за подкрепата.

Жената каза, че не е спала 40 часа и се притеснява за дъщеря си. В областния център тя е претърпяла няколко операции за премахване на невуса и кожна присадка. Момиченцето все още не може да вижда поради превръзките, но за щастие се чувства чудесно. Според Карол, веднага щом Луна дошла в съзнание след операцията, й се приискало да яде.

„1 час 30 минути - толкова продължи операцията. Луната все още е сънлива, но всичко беше наред", написа Карол.

В американските клиники на майката на бебето беше предложено да извършват операции четири поредни години, процедурата струва в САЩ почти половин милион долара.

В Русия, както обеща онкологът Павел Попов, детето само след две години ще се отърве от огромното петно ​​по лицето си. Лекарите са сигурни, че операциите на Луната са необходими не само по естетически причини. Знак по рождение с такъв размер може да се превърне в рак на кожата по всяко време. Между другото, неизвестен милионер, който искаше да остане анонимен, плати за операцията на Луна. Известно е, че лечението в Краснодар струва 60 хиляди долара.

Карол поддържа онлайн дневник в своя Instagram. Тя снима видеоклипове, качва снимки и описва всичко до последния детайл от самото раждане на Луна. Сега "мамата на Батман" има повече от 288 хиляди абонати. Стотици и хиляди хора подкрепят детето и майка й, много оставят мили коментари с пожелания за възстановяване.

Момичето обаче, колкото и да е странно, също има хейтъри. За да остави завинаги въпроса дали си струва да се направи операцията на Луна, майка й създаде виртуална маска в Instagram - сега всеки, който иска, може да „пробва“ мястото на Луна. Всеки, както каза Карол, може да се запита: „Мога ли да водя нормален живот с такава маска“.

Превод: GlasNews.bg