Самопровъзгласил  се "градски съвет" ратифицира резултатите от псевдореферендума от 2014 г. за създаването на т.нар. ДНР в града.
Руските окупатори са избрали фалшив кмет на Мариупол, каза съветникът на кмета Петър Андрюшченко в своя Telegram канал Andryushchenko Time. Тази „чест“ била присъдена на депутат от Общинския съвет от Опозиционната платформа за живот.

Андрюшченко съобщи за среща на бившата фракция „Опозиционна платформа – За живот“ на територията на училище No53. Там те избрали двама сътрудници - Константин Иващенко и Евгений Хармишев - за лидер и секретар на общността.

„По наша информация, за да се гарантира вярната картина, много други депутати и представители на местните власти от Мариупол и околните села бяха докарани на тази фалшива среща с оръжие. Това е пряка принуда към сътрудничество, или по-скоро изнудване със заплаха за живота и близките“, се казва в съобщението.

Според Андрюшченко самопровъзгласилият се „градски съвет“ е ратифицирал резултатите от псевдореферендума от 2014 г. за създаването на т. нар. ДНР в Мариупол. Той смята, че тази среща е реакция на официалното решение на Общинския съвет на Мариупол за изключване на депутатите от Опозиционната платформа за живот и Партията на шериата.

Снимка: ТВ канал "Украйна 24"