Мъж загина, а други трима бяха ранени при струтване на двуетажна сграда в гръцкия град Пирея. По това време са се извършвали ремонтни дейности, съобщи вестник „Катимерини“. 

Инцидентът е станал само на 8 км от центъра на Атина. Сградата е била стара и в процес на реконструкция, когато се е срутила.

По първоначалната информация жертвата е 31-годишен полицай, който е работил на строителни обекти, за да изкарва допълнителни пари. По време на срутването той е скочил в товарен камион, за да се спаси. Той обаче е бил заклещен в него и е премазан от строителни материали.

Тримата пострадали са строителни работници, които са били прехвърлени в болница, единият с наранявания по главата, а другият със счупен крак.

По време на срутването в сградата са работили общо девет работници, а строителните работи са започнали преди два дни, разказват съседи пред protothema.gr.

На място е пристигнал екип от 24 пожарникари и спасителен екип на ЕМАК, предаде bTV. Те все още се опитват да определят дали има и други хора, попаднали в развалините.

Пристигналите на място служители са задържали петима работници, изпълнителя на обекта и шофьора на камиона.

Снимка: ekathimerini.com