В Алметиевск, Татарстан, шофьор на миниван подлуди полицаите, принуждавайки ги да го преследват. Мъжът създал преграда на пътя и пречел на останалите шофьори.

В интернет се появи видео с миниван, който обикаля кола на КАТ, а полицаите се опитват да изтичат до него и да го спрат. В резултат на това шофьорът излязъл на друг път и се опитал да избяга.

В социалните мрежи има и кадри със задържания шофьор, който крещи силно.

Медиите публикуваха видео със задържания мъж, на когото му прилошало. Докато му оказват помощ, той казва, че се е решил на подобна акция заради съдебното решение срещу мъжа, ударил дъщеря му.

На 29 март дъщеря му била блъсната от шофьор. Пред съда той се признал за виновен, като казал, че не я е забелязал на пътя. В резултат на това нарушителят е лишен от шофьорска книжка, като решението е влязло в сила на 15 април.

Несъгласен с тази присъда, бащата на момичето пил и седнал зад волана. Близо час карал в кръг на кръстовището, докато не бил задържан. Съобщава се също, че по време на ареста той е пръснал лютив спрей в лицето на полицията.

Мъжът е сигурен, че виновникът за катастрофата с дъщеря му е роднина на полицейски шеф, затова не е задържан. Дъщерята не е починала, но я е страх да излезе навън.

 „Защо дъщеря ми не е изпратена правилно на съдебномедицинска експертиза“, пита мъжът в кадъра.

Сега полицаите установяват защо шофьорът е седнал зад волана в нетрезво състояние и е оказал съпротива при задържането. Очаква го наказание лишаване от свобода по наказателно дело.