Въоръжен терорист откри огън по хора, седящи в бар "Илка" на кръстовището на улиците "Дизенгоф" и "Бен Гурион". Шестима души са ранени. Според Маген Дейвид Адом двама от ранените са в критично състояние, един е в тежко състояние, а трима са с умерени наранявания. Лекарите не успяха да спасят двама тежко ранени, те бяха обявени за мъртви в болницата в Ихилов.

По-късно още три жертви на нападението с леки наранявания са приети в болница "Шеба".

Точните обстоятелства около инцидента и самоличността на стрелеца все още не са известни, но никой не се съмнява, че става дума за терористична атака. В социалните мрежи се появиха видеоклипове от местопроизшествието.

Полицията претърсва кварталите. Поне един терорист все още е на свобода. Хеликоптери и БЛА са вдигнати във въздуха, заливат покривите на къщите с прожектори. Такива кадри не е имало по улиците на Тел Авив от много години.

Телевизионните канали публикуват първите непоследователни показания на очевидци. Според една версия имало двама терористи, единият от които бил въоръжен с пистолет. Хората се опитали да го преследват, но той ги заплашил с оръжие и избягал.

Силите за сигурност обградиха къща номер 166 на улица Dizengoff, където се предполага, че се укрива терористът. Според съобщения в социалните мрежи, три други къщи също са били обградени. Полицията все още не коментира. Движението на градския транспорт в центъра на Тел Авив спря до приключване на полицейската операция.

Според Министерството на транспорта вече е невъзможно да се напусне центъра на града с градски транспорт.

22:14. Специални части нахлуха в сградата, където се предполага, че терористът се е барикадирал. Според полицията става дума за самотник, въоръжен с пистолет.

Хадашот 12 съобщи за ареста на заподозрян, който може да не е свързан с нападението.

Полицията съобщи, че операцията по задържането на терориста продължава и призова да не се разпространява дезинформация.

Очаквайте подробности!