Повече от 100 хъскита разрушиха търговски център в китайския град Шенжен, след като избягаха от кафенето за кучета Haha Husky Cute Pets. Видеоклип от инцидента се появи първо в социалната мрежа Weibo, пише South China Morning Post.

От персонала на заведението обясниха, че хъскитата били много щастливи да видят собственика си, който се завърнал след дълго отсъствие. Домашните любимци се възползвали от момента на влизане на посетител в кафенето и избягали, за да се срещнат възможно най-бързо със стопанина си.

Търговският център моментално се превърнал в детска площадка, където кучета тичали, виели и изяли всичко пред очите им, грабвайки закуски от уплашени и изненадани купувачи.

По-късно администрацията на заведението се извини на клиентите си за този нещастен инцидент и им предложи обезщетение, а също така изрази благодарност на полицията, управата на търговския център и грижовните минувачи, помогнали за залавянето на хъскитата.

По предварителни данни няма пострадали, а кафенето продължава да работи нормално.

Между другото, в "Haha Husky Cute Pets" посетителите могат да се насладят на релакс с косматите си другари. Те продават кучешка храна и позволяват на гостите да играят с кученца на пода.