Обвиненията в сексуално посегателство срещу бивша гимназиална учителка бяха свалени, след като се оказа, че тя и потърпевшият ученик са се оженили. Случаят е от американския щат Мисури.

Срещу  Бейли Търнар бе заведено дело затова, че през 2019 година е имала сексуална връзка с един своите ученици, докато преподавала английски език в местна гимназия.

Тя признала пред полицията за въпросната връзка през месец януари същата година, а по случая е заведен дело.

В края на миналия месец обаче се оказва, че тя и момчето, което име не е посочено, вече са съпруг и съпруга. А бракът повлиява кардинално на хода на делото, пише Metro.uk.

Новият статус на обвиняемата означава, че “жертвата” няма да може да бъде привлечен и разпитан по делото. Така за съда ще бъде почти невъзможно да докаже нейната вина по повдигнатото обвинение.

За момента няма информация кога Търнар и ученикът са сключили брак. А документите по делото не разкриват възрастта му. Младато семейство вече се е изнесло от щата Мисури.

Търнар не преподава в гимназията след ареста й през февруари 2019 и вече няма лиценз за упражняване на професията в Мисури.

Във въпросния щат сексуалната връзка между училищен служител, доброволец, длъжностно лице и тн. е забранена независимо дали ученикът е пълнолетен или непълнолетен.

Търнар е една 6-те млади преподаватели, която е била обвинявана по подобен казаус за последните няколко години.

Превод: GlasNews.bg