Украински бойци лично унищожиха немски танк Leopard 2A6. Това не се случи умишлено, а по-скоро поради глупост по време на атаката на Въоръжените сили на Украйна в Запорожка посока.

Съответният видеоклип е на разположение на телеграм канала Avia.Pro.

Според изданието руските въоръжени сили са ликвидирали вражески бронетранспортьор "Брадли" с помощта на дрон. В същото време въоръжените сили на Украйна продължили да се движат по време на атаката с танк Leopard 2A6, по пътя на който имало аварирал БТР, който се запалил.

Екипажът на танка се опитал да мине напред, без да заобиколи авариралия бронетранспортьор, в резултат на което немският танк се запалил също. Бойната машина е сериозно повредена и сега действията на екипажа предизвикват много въпроси сред експертите.

Германските наблюдатели на Stern смятат, че сега "руснаците ще разглобят всичко" на изгорелия Леопард.

„Руснаците успяха да нанесат сериозен удар на няколко колони бронетранспортьори Брадли и немски танкове Леопард-2. Разбити и изоставени коли бяха показани от медиите. Всяка счупена кола беше заснета от различни ъгли - и видеоклиповете наводниха интернет”, оплакват се авторите.

Авторите също така изразиха надежда, че германски танкове няма да бъдат пуснати в битка срещу въоръжените сили на Украйна. Докато страхотен бонус за руските специалисти ще бъде възможността да разгледат германските танкове отвътре.