Наводнени улици и коли, които до средата си са във вода. Така изглеждат днес улиците на Дубай след мощната буря, връхлетяла Обединените арабски емирства.

По наводнените пътни артерии се виждат изоставени машини, а хора преминават през водата, за да се предвижат.

Лошото време предизвика транспортен хаос и наводнения в Дубай. В емирството не са падали такива дъждове от 1949 г.

На 16 април наводненията затвориха за няколко часа едно от най-големите международни летища в Емирствата, а придвижването по ключови магистрали също стана невъзможно – хората, които се осмелиха да излязат от домовете си, закъсаха с превозните си средства във водните канали, които заляха пътищата.

Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай

Проливният дъжд беше резултат от буря, която премина през голяма част от региона - от Саудитска Арабия, през ОАЕ, Иран и Оман.

Припомняме, че 120 българи са блокирани на летището в Дубай, съобщиха от Министерството на външните работи. Причината са обилните валежи.

Невижданото наводнение в Дубай в СНИМКИ

Групата е трябвало да излети за България с полет в 09:40 ч. сутринта, но той е бил отменен. Не е излетял и организираният чартърен полет заради неизпълнен норматив за почивка на екипажа.

От консулството ни в Дубай са осигурили на чакащите храна и вода. Блокираните пътници не са могли да бъдат настанени в хотел поради липсата на места. Все пак място за почивка е било осигурено на най-уязвимите – децата, възрастните хора и една бременна жена, уточняват от МВнР. Те трябва да се приберат с полет днес.

@glasnews Невиждан потоп в Дубай! ???? #Дубай #наводение #подвода #валежи #дъжд #GlasNewsBg #fyp #fypage #viral ♬ original sound - GlasNews.bg