Анна Рябоконова, служител на един от отделите на градския съвет на Харков, попадна в скандал заради снимки от празници и рождени дни в Ница и Монако, докато жителите на града са под руски обстрел. Телеграмните канали в Харков обърнаха внимание на поведението на длъжностното лице.

Анна Рябоконова публикува в Instagram и Facebook снимки и видеоклипове с алкохолни напитки на фона на морски пейзажи и скъпи апартаменти. Акаунтът на момичето в момента е недостъпен.

"Докато седим под обстрел, служителите на градския съвет се забавляват в Ница и Монако. Преди по-малко от месец един умник вече беше уволнен, тук се появи нова красавица... Всеки гражданин на Харков ли празнува така? Доста логичен въпрос, градски съвет, какво правите по време на война?, питат потребителите на социалните мрежи.

Може би момичето празнува рождения си ден на 12 септември - тази информация е посочена в нейния профил в руската социална мрежа VKontakte.

Съдейки по информацията на уебсайта на градския съвет на Харков, през 2014 г. Анна Рябоконова е била тествана съгласно закона на Украйна "За прочистване на властта".

В декларацията на длъжностното лице се отбелязва , че тя е заемала длъжността водещ специалист в отдела за анализи и изчисления на загубите на отдела за самоуправляващ се контрол върху използването и опазването на земята.

Анна Рябоконова изложи снимки и видеоклипове на фона на морски пейзажи 

През 2014 г. момичето е получило общ общ доход от 147 450 гривни, а сред имуществото тя е посочила къща от 122,4 кв. метра и лек автомобил Опел Комбо 2006 г.

Кметът на Харков Игор Терехов по-късно обяви възможното уволнение на Анна Рябоконова. Момичето повтори съдбата на друг любител на Ница - ръководителя на отдела за земни ресурси Сергей Колесник.

"Този беше уволнен и тази ще бъде уволнена. Човек, който нарушава моралните принципи по време на война, няма право да работи в местната власт. Този вирус ще го изгоря с нажежено желязо", коментира кметът положението.

Сергей Колесник показа снимка на шофиране на Porsche 911 с харковски номера. Заедно с децата служителят показа покупки от бутик Hermes в центъра на Ница.