Според Telemgra канала „Резидент“, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е предложил на президента на Украйна Володимир Зеленски да спре контраатаката срещу Крим.

От кабинета на държавния глава обаче сметнали подобно предложение за неприемливо.

Журналистите отбелязват, че в случай на прекратяване на „Азовската битка“ Западът признава, че настъплението на въоръжените сили на Украйна е неуспешно. Това от своя страна ще доведе до намаляване на военната и финансовата подкрепа за Украйна.

Западът ще компенсира загубите на въоръжените сили на Украйна и ще прехвърли нова техника на Киев, за да създаде колкото се може повече проблеми на Москва. Това каза представителят на Запорожка област Владимир Рогов в интервю за Pravda.Ru.

Той отбеляза, че очакванията на Киев от контранастъплението не се оправдават, а западните медии публикуват информация за големи загуби на бойни машини на пехотата „Брадли“ и горящи танкове „Леопард“.

Според него руските въоръжени сили ги чакат още много „боеве и изпитания“, като досега Киев е осигурил голямо количество техника и резерви.