Изкуствен интелект генерира образите на идеалните мъж и жена.
Изображенията, създадени чрез AI се базират на анализ на данните от социалните медии, използвайки инструменти за преглед на милиарди изображения на хора.

Устройства с изкуствен интелект "убиват" смартфоните?

Констатациите бяха наблюдавани от The Bulimia Project, група за информираност за хранителните разстройства, и те предупредиха, че резултатите от изображенията са до голяма степен нереалистични.

Като начало, снимките както за мъже, така и за жени показват пристрастие към маслинените тонове на кожата, докато изображенията на жените са склонни да имат руса коса и кафяви очи, а при мъжете - кестенява коса и кафяви очи.

Резултатите от цвета на косата не са единственото нещо, което изумява след публикуването на откритията.

Проучването, проведено от Bulimia Project с помощта на Dall-E 2, Stable Diffusion и Midjourney, също установи, че колекцията на AI от изображения, вдъхновени от социалните медии, е много по-сексуално заредена от тези, намерени другаде в интернет.
При жените 37 процента от кадрите, генерирани от AI, са с руса коса, а 53 процента включват жени с маслинена кожа.

Изкуственият интелект се научи да предсказва магнитни бури

Междувременно образът на идеалното мъжко тяло включва големи мускулести мъже културисти, с изразени плочки по корема.

При мъжете 67 процента от изображенията, генерирани от AI, включват кестенява коса, докато 63 процента от изображенията показват загоряла кожа, което показва ясно предпочитанията към по-тъмния тен.

Изкуствен интелект превърна родни политици в анимационни герои СНИМКИ

Превод: GlasNews.bg