Декстоп версията на "Месинджър" се срина. Множество потребители в България и из цял свят споделят, че имат проблем с изпращането и получаването на съобщения.

Проверка на GlasNews.bg установи, че на сайта DownDetector също са получени съобщения за проблеми с декстоп версията.

"Messenger превърта автоматично до най-старото съобщение и не ви позволява да видите последните... Странно!", оплаква се потребител.

"Чатът ми продължава да се върти като луд. Опитах различни браузъри, но резултатът е същият", посочва друг потребител.

Към този момент не са докладвани конкретни бъгове за най-голямата безплатна (но с реклами) онлайн социална мрежа в света, а именно Facebook, но проблемът с платформата за изпращане на съобщения определено вбеси и озадачи потребителите.

От Meta Platforms все още не са коментирали проблема с декстоп версията на "Месинджър".

"Вероятно Facebook току-що пусна нов AI, който контролира моя Месинджър и не ми позволява да виждам скорошни съобщения", пише потребител в онлайн платформата, която предоставя информация в реално време за състоянието на различни уебсайтове и услуги.

Facebook Messenger е платформа и приложение за изпращане на съобщения на Facebook. Първоначално е създаден като „Facebook chat“ през 2008. През 2010 услугата е преработена и Facebook пуска приложения за iOS и Android през 2011. Следват нови приложения за различни операционни системи.

Междувременно Meta започна да внедрява криптиране от край до край за всички лични чатове и обаждания в Messenger и Facebook. Досега чат приложението даваше възможност за включване на криптиране от край до край, което позволяваше дадено съобщение да бъде прочетено само от подателя и получателите му – така че трети страни да не могат да подслушват и да имат достъп до данните. Това обаче бе опция по избор, а с новата промяна кореспонденцията ще бъде криптирана по този начин по подразбиране. 

Meta, чиято платформа WhatsApp вече криптира съобщенията, заяви, че това може да помогне за предпазване на потребителите от хакери, измамници и престъпници.

Очаквайте подробности!