Многобройни съобщения за неидентифицирани обекти разтревожиха американските конгресмени, които се чудят колко безопасно е въздушното пространство на Америка.

Министерството на отбраната на САЩ създаде служба за проследяване на неидентифицирани обекти в космоса, въздуха и под водата, както и тези обекти, които могат да се движат между тези среди, пише Space.com. Сега правителственият контрол върху НЛО, които получиха новото име „Неидентифициран въздушен феномен“ (UAP), се върна на ниво, невиждано от десетилетия.

Това се дължи на факта, че през последните месеци в Конгреса на САЩ бяха проведени изслушвания и тайни брифинги, по време на които законодателите бяха докладвани за множество наблюдения на неидентифицирани обекти от представители на въоръжените сили. По време на изслушванията конгресмените изразиха загриженост, че въздушното пространство на Америка може да не е толкова безопасно, колкото хората си мислят. 

Имайки това предвид, Пентагонът обяви създаването на нова агенция, наречена All-domain Anomaly Resolution Office или AARO. Службата е подчинена на Службата за разузнаване и сигурност и ще бъде ръководена от Шон Къркпатрик, бивш главен учен в Центъра за космическо и ракетно разузнаване на Министерството на отбраната на САЩ.

 
 
Петагонът реши да поднови изследването на НЛО от съображения за национална сигурност Снимка: Flickr

Очаква се AARO да координира усилията на Министерството на отбраната и федералното правителство за „локализиране, идентифициране и приписване на обекти от интерес в или близо до военни инсталации, оперативни зони, полигони за обучение, въздушно пространство със специално предназначение и други зони“. Целта е премахване на заплахите за националната сигурност. Заместник-министърът на отбраната Катлийн Хикс каза, че новият офис сега е фокусна точка на Министерството на отбраната за всички UAPs и свързаните с тях дейности.

Какво ще прави новата администрация?

AARO ще работи в шест основни области: наблюдение, събиране и докладване; възможности и дизайн на системата; разузнавателни операции и анализи; поражение; контрол; науката и технологиите. Офисът ще се опита да открие и идентифицира „аномални, неидентифицирани космически, въздушни, подводни и трансмедиумни обекти“. Под трансмедия имаме предвид обекти, които могат например да се преместят от въздушен полет в космически полет или да се издигнат във въздуха изпод вода.

Припомняме, първите за половин век публични изслушвания по въпроса за НЛО бяха проведени в Камарата на представителите на САЩ. По време на изслушването представители на Пентагона съобщиха, че американската армия е имала 11 близки срещи с НЛО, за общо 400 наблюдения на НЛО. 

САЩ разсекретяват тайните за НЛО

През април Пентагонът публикува „истински класифицирани материали“ : ​​1574 страници документи, съдържащи информация за изследванията на биологичното въздействие на наблюденията на НЛО върху хората, категории паранормални явления и изследвания върху фантастични технологии. Документите са свързани с Advanced Aviation Threat Identification Program (AATIP). Програмата съществува от 2007 до 2012 г. и се ръководи от Разузнавателната агенция на Министерството на отбраната на САЩ. 

Превод: GlasNews

САЩ: НЛО не са извънземни цивилизации, а Китай или Русия

Шефът на Роскосмос каза за доказателства за съществуването на НЛО