Момиче от Турция имаше изключително неприятен инцидент със слушалките Samsung Galaxy Buds FE – една от слушалките гръмна направо в ухото й, което доведе до необратима загуба на слуха. 

Инцидентът се случил, след като потребител закупил Galaxy Buds FE за своята екосистема на Samsung, която включвала използван смартфон Galaxy S24 Ultra. Слушалките имали 36% заряд и неговата приятелка решила да ги тества. Това обаче се оказа трагедия, пише Gizmochina с позоваване на форума на Samsung.

Според потребителя експлозията е станала при използване на слушалки. Момичето веднага отишло на лекар, където й била поставена разочароваща диагноза - трайна загуба на слуха.

Слушалка SamsungЦял екран

След инцидента Samsung предложи да замени засегнатите слушалки с нови Buds FE. Това обаче предизвика възмущение, тъй като никакви слушалки не компенсират необратимата загуба на слуха. Представител на Samsung каза, че не е имало експлозия и слушалките просто са били деформирани. Потребителят обаче възнамерява да търси справедливост по законови пътища.

слушалка, експлозияЦял екран

"Дори не ги заредих нито веднъж, а кутията имаше около 36% заряд. Когато приятелката ми ги взе и ги сложи, слушалките избухнаха в ухото й и тя загуби слуха си завинаги", казва потребителят.

Реакцията на Samsung

Засегнатият потребител спомена в публикация в общността, че Samsung е предложил нов чифт слушалки като жест на „добра воля“, но оттам отрекли твърденията, че слушалките са експлодирали. Samsung казал на потребителя, че слушалките "не са експлодирали, а са само деформирани".

„Вече няколко месеца се занимавам с тази ситуация. Имаме всичко, като фактура, дата на взрива, преди взрива, след взрива и лекарски доклад, който гласи загуба на слуха поради взрив на слушалки“, се казва в съобщението.