Apple предупреди за сериозен риск за сигурността, засягащ iPhone, iPad и iMac, който може да позволи на хакерите да имат достъп до вашите банкови сметки, снимки и имейли.

Технологичният гигант призна за проблема в нови доклади за сигурността.

Засегнатите устройства включват iPhone 6S и по-нови модели; iPad от 5-то поколение и по-нови, всички модели iPad Pro и iPad Air 2. Засегнати също могат да бъдат и Mac компютрите на Apple с MacOS Monterey и някои модели iPod.

За да актуализирате вашето устройство ръчно, отидете на: Настройки > Общи > Актуализация на софтуера.

За да включите автоматичните актуализации, отидете на: Настройки > Общи > Актуализация на софтуер > Автоматични актуализации

„Apple разкри някои доста сериозни уязвимости в сигурността на iPhone, iPad и Mac, които потенциално биха могли да позволят на хакерите да поемат пълен контрол над тези устройства“, каза Джейк Мур, глобален съветник по киберсигурност.

„Хакерите ще могат да видят местоположението ви, да четат съобщения, да преглеждат списъци с контакти и потенциално дори да имат достъп до микрофона и камерата,“ каза още той.

Apple не разкрива никакви допълнителни подробности за атаките или кой може да ги е извършил.

Въпреки това, технологичният гигант побърза да пусне корекция в най-новата си софтуерна актуализация, която има важни актуализации за сигурност и се препоръчва за всички потребители.

Актуализацията на iOS 15.6.1 на компанията идва само седмици след пускането на iOS 15.6.

Експертите по сигурността молят потребителите на Apple да бъдат внимателни, като актуализират своите устройства.

Превод: GlasNews.bg