Историческото общество на окръг Кларк съхранява една от така наречените „русалки от Фиджи“, мумия на същество със зловещи черти. Това странно създание, странна комбинация от риба, маймуна и влечуго, изглежда като нещо извън света на фантазията и сега учените искат да го изследват.

Джоузеф Крес, радиолог от университета в Северен Кентъки, смята, че русалката е комбинация от най-малко три различни вида, пише Ancient Origins. Тя има глава и торс на маймуна, ръце, наподобяващи крайници на земноводни като алигатори или гущери, и опашка, принадлежаща на неизвестен вид риба.

Този екземпляр е придобит от моряк в Япония през 1870 г. и след това е дарен на Окръжния център за наследство през 1906 г. Той е част от Кабинета на атракциите на музея от 2003 г. и е плашил посетителите в миналото.

Русалката наскоро беше премахната от изложбата, тъй като историческото общество започна проект за инвентаризация на нейните атракции. За да разкрият мистерията на съществото, д-р Крес и екипът му използват най-новите технологии, по-специално компютърна томография.

създание, Фиджи, русалка, маймуна, риба, мумия, вид, опашка, зъби, челюст, артефакт, мозък, учени, изследване, сканиранеЦял екран
Тя има изкривено лице, особени зъби, масивни нокти, долната половина на тялото й прилича на риба и има мека покривка от сива коса Снимка: Norse Media

Тази технология им позволява да правят "резени" от артефакт, помагайки да се определи дали някоя част от него някога е била истинско животно. Компютърната томография осигурява по-отблизо структурата, като например дали ноздрите се свързват с действителната носна кухина и дълбочината на тези характеристики.

Методът на сканиране ви позволява да видите артефакта на 360 градуса, отпред назад и отстрани. Те дори могат да преценят дали ушната кухина е свързана с мозъка. Затова те прилагат компютърна томография на всички части на русалката от Фиджи, включително главата, областта на лицето, гърдите и опашката.

Използвайки рентгенови лъчи и компютърна томография, изследователите вече са направили няколко открития. Те установиха, че долната част на тялото, челюстите и зъбите на екземпляра принадлежат на истинска риба. Оказва се, че русалката от Фиджи е препарирана по традиционен метод, който включва дървена сърцевина. Този дървен прът предоставя уникална възможност за дендрохронологичен анализ, който може да помогне да се определи точно кога е създаден екземплярът.

Данните, получени в резултат на сканирането, ще бъдат изпратени на специалисти в зоопарка в Синсинати и аквариума в Нюпорт. Техният опит ще бъде от решаващо значение за идентифицирането на съществата, ако има такива, които са били използвани за създаването на тази русалка.

Превод: GlasNews