Слуховете за съществуването на древна раса от гиганти, обитавали пещерните системи на Невада (САЩ), изглеждаха само легенди в продължение на много години. Скорошни открития на пътешественици и археолози обаче доказват, че митовете за „червенокосите гиганти-канибали“, известни като Si-Te-Kah, може да са верни. 

Минният инженер Джон Рийд се натъква на зловещи открития в пещерата Лавлок (Невада, САЩ) през 30-те години на миналия век, пише Daily Star. В бележките си изследователят споменава скелет с височина около 2-3 м, който според него е принадлежал на един от „гигантите на древната раса“.

Още по-рано, през 1924 г., археологът Llewelyn Lemont Laud по време на разкопки в тази пещера открива артефакти, принадлежащи на местните коренни хора, както и човешки останки, сред които се твърди, че е погребан гигант с оранжева коса 2-3 м.

„Те бяха толкова високи, че от коленете надолу достигаха височината на обикновен човек“, увери археологът.

Записани са и данни за още по-високи представители на мистериозната раса: в древния фолклор, записан от испанския конкистадор Педро Сиеса де Леон, се споменават хора с височина 10 фута (повече от 3 метра).

Останки от гигант в пещера в Невада, мистериозна раса, археолози, находки, САЩ, снимки, любопитствоЦял екран
Артефакти от пещерата Lovelock (Невада, САЩ) Снимка: Wikimedia Commons
Останки от гигант в пещера в Невада, мистериозна раса, археолози, находки, САЩ, снимки, любопитствоЦял екран

„Тези високи зверове са плавали през морето на салове, направени от тръстика, подобни на големи лодки“, каза той в своите писания.

Между другото, в индианските легенди хората са предупредени да не влизат в жилищата на червенокосите гиганти, които се крият в дълбоки пещери. Разбира се, истинността на някои древни легенди може да бъде поставена под съмнение, но новите открития на останките на високи хора продължават да ужасяват местните жители и да подхранват интереса към тази тема.

Превод: GlasNews