Желанието да станеш милиардер може да е неосъществима мечта за мнозина, но повечето смятат, че за това е абсолютно необходимо да се родиш богат. Ново проучване обаче предполага, че шансовете за успех може да са по-високи при определена група хора, които са родени на определен ден, пише Daily Mail.

В ново проучване финансовите експерти Coupon Follow са проучили данните на 500-те най-големи милиардери в света, според Bloomberg. Статистиката показва, че най-много от най-богатите хора на планетата живеят в САЩ - 189 души, следвани от Китай - 53 милиардери. След това изследователите са сравнили рождените дати на най-богатите хора в света и открили, че 19 милиардери имат едно общо нещо: те са родени на 30 ноември.

Авторите на изследването отбелязват, че са проучили сферата на дейност на 500 милиардери, както и датата на раждане на всеки от тях, за да идентифицират общи черти, които биха могли да допринесат за успеха. Екипът отбелязва, че 30 ноември е най-популярният, като казва, че е „много по-често срещан от другите дати“.

Резултатите от проучването показват още, че ноември като цяло се оказва по-богат на милиардери от останалите месеци. Общо 45 милиардери от списъка са родени през последния месец на есента.

Списък на милиардерите, родени през ноември / Снимка: Daily Mail

Например собственикът на Advance Publications Доналд Нюхаус заема 115-то място в класацията на 500-те най-богати хора на планетата, но е на първо място сред родените на 30 ноември. Капиталът на бизнесмена се оценява на 15,8 милиарда долара.

Основателят на базираната в Сингапур компания за бои и покрития Wuthelam Holdings Goh Cheng Lea е класиран на 183-то място като цяло, но е втори сред родените на 30 ноември. Капиталът му се оценява на 11,1 милиарда долара.

Трето и четвърто място заемат заместник-председателят на китайския доставчик на оборудване за сигурност Hikvision Хонг Хонгджия и американският продуцент Даян Хендрикс, като състоянието на всеки от тях се оценява съответно на 10,8 и 10,4 милиарда долара.

В същото време изследователите са установили, че втората най-популярна дата за рожден ден на милиардерите е 1 януари - 13 от най-богатите хора в света са родени на този ден.

Превод: GlasNews.bg