През 1538 г. в белгийския град Брюж е създаден гоблен, известен като Триумфът на лятото. Той изобразява победоносното издигане на властта на владетеля. В гоблена обаче има и нещо много по-мистериозно.

Създаден през 1538 г., гобленът сега се съхранява в Националния музей на Бавария. Брюж, столицата на Западна Фландрия, Белгия, може да се похвали с богата история, която датира от предримско време, което го прави стратегическа цел за множество нашествия през вековете, пише ncient Origins.

"Sky of the Summer's Triumph Tapestry" е поетичен и силен израз, който предизвиква образите и емоциите, свързани със зенита на лятото. Ако погледнете отгоре, особено отляво, можете да видите група черни летящи обекти с форма на шапка. За разлика от типичните религиозни изображения в средновековните произведения на изкуството, тези предмети са мистериозни и нетрадиционни.

Античен гоблен, Триумф на лятото, наблюдения на НЛО в историята, мистерии на средновековното изкуство, исторически артефакти, древен символизъм, божествена връзка в изкуството, неидентифицирани летящи обектиЦял екран
Снимка: Sirusly

Някои историци предполагат, че тези предмети символизират важността на издигането на власт на този владетел и че той е имал подкрепата на „божественото“. Възниква обаче въпросът – защо летящите дисковидни обекти се смятат за символи на божествена намеса? Дали хората от онази епоха са били свидетели на подобни явления в небето и са ги свързвали с божественото, или тези предмети с форма на шапка просто представляват специално оформени тъмни облаци?

Този гоблен се съхранява в Баварския национален музей на заем от HypoVereinsbank UniCredit Bank AG и остава очарователна мистерия. За съжаление, музеят не предоставя допълнителни исторически подробности за произхода му, така че можем само да гадаем за истинското значение на обектите във формата на шапка в небето.

Разгадавайки мистериите на този древен гоблен, ние се оказваме запленени от пресечната точка на историята, изкуството и необяснимото. Гобленът „Триумфът на лятото“ е доказателство за трайното очарование от мистериозното и загадъчното, канейки ни да се замислим върху неизследваните територии на нашето минало.

Превод: GlasNews