Международен екип от учени от Испания и Канада изследва ролята на три показателя за оцеляването на пациентите с ковид, установявайки основния фактор.

И така, основното според лекарите е нивото на специфични антитела срещу протеина на коронавируса, който се образува след ваксинацията.

Според Internal Medicine, другите два показателя включват общия брой на антигени (антигенемията) - чужди вещества, които интерпретира тялото по този начин, както и количеството на вирусна РНК, която се намира в кръвта на пациента.

Изследователите преди това са установили, че антителата срещу SARS-CoV-2 блокират репродуктивната функция на вируса.

Те са изследвали анализите на 92 възрастни пациенти от 16 март до 15 април миналата година, които са били пациенти на четири институции - Университетската болница в Рио Ортега, Университета на Валядолид, Болницата. Marañon и Университетската болница Metropolitan на принца на Астурия в Испания.

След като са съставили профили за IgM и IgG антитела, които са специфични за S-протеина SARS-CoV-2, те анализират връзките, които съществуват между нивото на антителата, концентрацията на коронавирус в тялото и наличието на нуклеопротеин (N) Протеин SARS-CoV-2 в кръвната плазма.

Най-вече те се интересуваха от влиянието на факторите върху смъртността при пациентите.

Изследователите установяват, че тези пациенти, които са имали „лош“ отговор на антитела, също показват високи нива на вирусна РНК и разпръснати вирусни протеини в плазмата. Според един от авторите на изследването резултатите показват, че лечението на коронавирус трябва да бъде персонализирано.

А лечението с екзогенни антитела трябва да се използва само за тези от тях, които имат ниско ниво на антитела.

Превод: GlasNews.bg