За да запазите зъбите си блестящи, трябва да внимавате какво ядете и пиете. Докато повечето от нас знаят, че пиенето на твърде много чай и кафе може да доведе до петна по емайла ви, има някои на пръв поглед по-безобидни напитки, които също могат да причинят проблеми с усмивката ви.  

Стоматологичният експерт д-р Халед Касем предупреди, че една модерна напитка може да причини сериозна вреда на оралното ви здраве, въпреки че много фитнес ентусиасти я пият без да се замислят, съобщава Mirror. Според доктора трябва да се внимава с пиенето на елегантна вода с лимон, която, макар и освежаваща, е и много кисела.

Наскоро беше установено, че водата с лимон има свойства против стареене, като същевременно помага за подобряване на микробиома на червата. Знаменитости като Дженифър Анистън, Хилари Дъф и Наоми Кембъл се казва, че обичат тази проста, но популярно смятана за здравословна напитка, която може да се пие студена, топла или гореща, в зависимост от вашите предпочитания.

Въпреки това, ако сте един от многото здравословно живеещи, които са направили лимоновата вода част от сутрешната си рутина, тогава трябва да предприемете стъпки, за да защитите зъбите си.

Д-р Касем обясни: „Не е изненада, че водата с лимон продължава да бъде популярна тенденция, тъй като напитката има много доказани ползи за здравето; тя е източник на витамин С, поддържа здрава кожа, подпомага храносмилането и дори засилва метаболизма. Но знаете ли, че пиенето на твърде много вода с лимон може сериозно да увреди зъбите ви?

Ето защо, ако това е един от ежедневните ви ритуали, препоръчително е да го пиете през сламка, за да предпазите зъбите си.