Не полицията, не горските, не доброволците, а кон подушил трупа на издирвания 28-годишен Иван Йорданов. 

Вчера животното, впрегнато в каруцата на Тунчо Костов, обикаляли из горичка край бившето поделение, до варненското село Любен Каравелово.

Около 13 часа, на черен път край нива, конят започнал да нервничи. Тунчо се огледал и видял бездиханното тяло на младежа - на 7-8 метра от пътя.

Девет дни полицаи със служебно куче, пожарникари, горски и доброволци от селото издирваха младежа без успех, след като баща му подаде сигнал в МВР. 

Преди да изчезне, Иван му звъннал по телефона, чувала се силна музика, звучал объркано.

Успял да прати джипиес координати на мястото, където се намира и обяснил, че батерията на смартфона му пада. Баща му тръгва натам, но не го открива. Заради подозрения, че младежът може да е отишъл другаде, бяха уведомени и други дирекции на МВР в страната. 

Към момента не са установени данни за насилствена смърт, съобщиха от полицията. Аутопсия ще покаже от какво е издъхнал Иван. В рамките на образуваното досъдебно производство са назначени и други експертизи, а работата по случая продължава.

Кметът на Любен Каравелово Иван Димитров коментира пред „Труд”, че на 24 август получил сигнал от дежурния в община Аксаково, че в гората има струпване на хора. Отишъл лично да види какво се случва. 

Край поделението били паркирани над 15 коли с българска и чуждестранна регистрация. Имало и опънати палатки. 

„Срещнах две млади момчета. Бяха адекватни. Питах ги какво правят в пущинака, а те ми казаха, че са дошли на пикник“, поясни Димитров. 

Той предал на дежурния, че в района са се събрали голяма група младежи. Някои от тях през деня пазарували в селото, пълнили и вода от обществена чешма. 

Хората от последните къщи, на километър от поделението, споделят, че цяла нощ са чували силна музика.