Столичани стават обект на системен тормоз от бездомници. Клошари се събират всяка вечер в градинката край пл. “Журналист” в София и превръщат красивото кътче за отдих – в катун.

Празни бутилки от алкохол и боклуци се носят по земята, а вечер клошарите пият, вдигат шум и често влизат във физически саморазправи, разказват живущите в района.

“По цял ден се пие, играе се комар, крещи се.Стана като “циганската градинка”. Таксиметровите шофьори така я знаят”, разказва съсед пред Нова тв.

През последните месеци в полицията са постъпили много сигнали за нарушаване на обществения ред в градинката. От Община Лозенец също са сигнализирали органите на реда.

„Връщаме се всеки ден от работа, тука живеем. Сядаме, пийваме по едно пиене. Идват тука клошари, няма да седнат да си кажат по една приказка, мирно кротко да пийнат, ами сядат да се препират, да се псуват”, споделя друг съсед.Идеята градинката да се заключва след определен час обаче не е изпълнима на практика, обясняват от общината.

“Представете си да оградим тази малка градинка на пл. “Журналист”, да сложим катинари. Не мисля, че ще е хубаво и не мислим, че ще се приветства”, заяви кметът на район “Лозенец” Любомир Дреков.