28-годишният Светослав Стойков, стопанисващ паркинг пред супермаркет в близост до начална станция на кабината в Банско, е в болница след побой. Мъжът е с комоцио и контузия на главата и на едната ръка, без опасност за живота е настанен за лечение в МБАЛ – Разлог.

Екшънът се разиграл завчера. Докато бил на работа на собствения си паркинг, Стойков бил нападнат, след като помолил група мъже да платят за престоя на автомобила си. Те отказали, при което мъжът отправил повторна покана към тях да заплатят дължимите два лева. Стигнало се до леко словесно спречкване, след което групата слязла от автомобила и започнала да нанася юмручни удари на пострадалия. Той се свлякъл на земята, а мъжете продължили да го ритат. След намесата на случайни минувачи биячите се качили в автомобила и напуснали мястото.

Сигнал за инцидента е подаден около 21:40 часа и мястото е посетено от полицейски служители към РУ – Банско. Пострадалият е транспортиран в МБАЛ – Разлог от пристигналия на място екип на ЦСМП – Банско. Той е приет с комоцио, кървяща разкъсно-контузна рана на главата и контузия на ръката, съобщава струма бг.

Органите на реда предприели незабавни оперативно-издирвателни дейности и нападателите са установени и задържани. Със заповед за задържане до 24 часа в ареста на полицейското управление в Банско са четирима души – Марио Пенгьов, Георги Прътев и приятелят им Ергин, всичките от Добринище, и Иван Давидов от разложкото село Баня. По случая все още се работи. До края на работния ден вчера все още не бе ясно дали прокуратурата ще постанови 72-часово задържане.

На паркинга, където е станал инцидентът, във вчерашния ден имаше друг служител, който потвърди за побоя, но заяви, че не е запознат със случилото се. Обадили му се сутринта да отиде на работа вместо пострадалия.