Възрастно семейство от Тервел стана поредната жертва на телефонни измамници. Само бързата намеса на дъщеря им спаси бащата от раздяла с парични средства. За нещастие, майката обаче подарила няколко хилядарки на измамниците.

Около 10 часа на 28 ноември възрастните хора получили обаждане на стационарния си телефон. Мним служител на полицията ги помолил за съдействие, за да заловят телефонни измамници. За целта жената била накарана да отиде до Силистра и да остави в градския парк колкото пари има вкъщи.

Съпругът й пък трябвало да отиде до банката си в Добрич, за да изтегли още пари. Семейството предоставило на фалшивия полицай и номерата на мобилните си телефони. Измамниците започнали непрекъснато да комуникират с възрастните хора, разказва "Монитор".

През това време 50-годишната им дъщеря се опитвала да се свърже с родителите си, но телефоните и на двамата били в режим на разговор. Около 13:30 часа разтревожената жена подала сигнал в РУ Тервел.

От проведените действия, предприети от полицията, бащата бил намерен в клон на банка в град Добрич, при опит да изтегли пари от сметката си. Майката е открита в град Силистра, където вече била оставила в градския парк плик с 8000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.