В издирването на двегодишния Онур от село Равнец се включиха и доброволци от София с парапланер и делтапланер, съобщи бТВ. Венелин Стайков и Деспин Митрев са част от кампанията „Достойните българи”. Награждавани са за други операции по издирване на деца и имат надежда, че ще открият следа от момчето.

С личните си летателни апарати те са участвали в десетки спасителни операции. За това и не се колебаят, когато разбират, че е изчезнало дете.

„Нашият опит от другите издирвания другите показва, че много често спасителите подценяват децата… Да се надяваме, че въпреки, че е мъничко детето, то е развило неподозирана възможност да върви и да е изминало много повече километри, отколкото го търсят останалите спасители”, коментира Венелин Стайков.

„От въздуха е много лесно да виждаме големи площи и затова се опитваме да помогнем, ако можем. Дано наистина има шанс детето”, уточни Деспин Митрев.

Второ денонощие продължава издирването на момченцето, което изчезна в неделя следобед. Полицията разшири периметър на търсене. Освен по хълмовете и деретата се претърсва и къща по къща. Продължават и разпитите на свидетели, които може да се видели малкия Юлиян.

До късно през нощта хеликоптер с термокамера е направил облитане на местността между пет населени места.

Близките на Юлиян, които се включват в търсенето, се надяват детето да е живо и здраво. Те подозират, че някой е прибрал детето.

От социалната служба в Бургас казват, че няма риск за другите деца в семейството.