Ефрейтор от пловдивско поделение е строшил носа на бившето си гадже и нанесъл побой на баща й след запой в дискотека. Военният съд му даде 1,2 г. лишаване от свобода.

Инцидентът е станал на 18 март м.г. в село край Пловдив около 4,30 ч. сутринта, а униформеният е бил пиян. Предишната вечер ефрейторът и млада жена, с която преди време били в интимни отношения, отишли в заведение в селото. Там всеки от тях се забавлявал и танцувал отделно от другия. Военният обикалял по масите, пиел и не обръщал внимание на приятелката си.

След като прекарала няколко часа в бара, тя си тръгнала, без да му се обади. Ефрейторът забелязал отсъствието й, опитал се да й се обади по телефона, но бил изключен. Вбесен, той се отправил към дома й. Пристигнал там преди момичето. Прехвърлил се през оградата и започнал да мята камъчета по прозореца на нейната спалня.

Шумът събудил баща й, който излязъл на двора и помолил военния да си ходи. Изблъскал го навън и хлопнал пътната врата след него, но останал буден да чака дъщеря си. Малко по-късно през прозореца Павлина се задала по улицата. Униформенията се бил скрил, изскочил и забил юмрук в лицето й. Младата жена се строполила на земята. Баща й се притекъл на помощ с дръжка от лопата в ръка. Ударил военния по крака, който се сборичкал с възрастния мъж и започнал да му нанася крошета. Стиснал го за шията и за малко да го удуши. Схватката била прекратена от полицаи, извикани от майката на пострадалата.

На процеса младата жена се опитала да оневини военния, тъй като двамата продължавали да се виждат, но се криели от семейството й. Версията й е, че е застанала между бившето си гадже и баща си, за да ги разтърве, и така е получила юмрук в лицето. Родителят пък категорично заявил, че дъщеря му не се е намесвала в сблъсъка му с ефрейтора. Съдът е приел за достоверни неговите твърдения.