Тайсън Фюри (вече 28-0-1, 20 КО) все още е "линейният" шампион в тежка категория, след като оправда очакванията и се справи лесно с непобедения до момента Том Шварц (вече 24-1, 16 КО) в дебюта си в Лас Вегас,  информира Sportal.bg. 

 

 6 секунди преди края на втория рунд реферът на ринга Кени Бейлис маркира ТКО в полза на британеца, който малко преди това бе пратен в нокдаун, а впоследствие не се защитаваше интелигентно, притиснат в ъгъла.Фюри успя да направи шоу за американската публика, като водеше битката основно с леви и десни прави, а с няколко по-тежки крошета във втория рунд разкървави носа на съперника си.

 


Циганския крал не остави съмнение в по-голямата си класа и записа 20-ия си нокаут в кариерата, като все още е "линеен" шампион и номер 1 в ранглистата на категорията на списание "Ринг" - "Боксовата Библия". След победата си Фюри изпя песента на "Аеросмит" - I don't wanna miss a thing, а преди това обяви, че ще проведе битка на 21 септември или 5 октомври и през 2020-а ще осъществи реванш срещу шампиона на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър.

 


Очаквано Фюри започна със серия от леви прави, които насочваше към тялото и главата на съперника. Постепенно той впусна в действие и дясната си ръка за комбинации, макар да не пласира нищо впечатляващо силно. Шварц изглеждаше много скован в първите минути и предимно се защитаваше с висок гард, като не можеше да скъси успешно дистанцията и да застраши Фюри. Левият прав на Фюри беше основният удар в първия рунд, а Шварц едва в края успя да вкара дясно кроше в тялото на противника.

 


Фюри започна втория рунд, сменяйки гарда с обратен, като пускаше не по-малко десни прави. Британецът нанесе първите сериозни поражения по лицето на съперника си - ляв ъперкът и дясно кроше, които накараха публиката да се наелектризира. Бързината на ръцете на Фюри провокираха кръвотечение от носа на Шварц, който изглеждаше смешен в стремежа си да намери главата на съперника.

 

View image on Twitter

В стил "Али" британецът със свалени ръце избегна опитите за комбинации на Шварц, а след това го прати в нокдаун с ляво кроше. Реферът Кени Бейлис започна отброяването и германецът се изправи, но само за да се натика сам в ъгъла и да сложи ръкавиците върху лицето си. Фюри започна да го засипва с канонада от всякакви удари и тъй като липсваше интелигентна защита, Кени Бейлис се намеси и маркира ТКО в 2:54 минута на втория рунд.