Близо 500 живеещи в най-големия квартал на Дупница – жк "Бистрица", са се включили в подписка до кмета на общината инж. Методи Чимев. Подадени са и десетки сигнали до администрацията за нетърпимата миризма, която повече от месец се разнася от шахтите на подменена няма и от месец канализация. Проблемът беше поставен и на последната сесия на Общинския съвет.

Миризмата е особено силна и нетърпима до два от жилищните блокове. От година в жк "Бистрица" се правят ремонти на надземната и подземната инфраструктура. "Възможно е да има запушване на канал за отпадни води", предполага ресорният заместник-кмет на общината Красимир Георгиев:

"При такива случаи шахтите се запушват. Много често става запушването на шахтите абсолютно поради безотговорност на хората, да речем. Каквото и да е, не е нерешимо, ако трябва, ще подменим някоя тръба".

Назначена е комисия, която проверява и изследва причината за миризмата. Замервания и наблюдения се правят и през почивните дни. До вторник или сряда комисията ще обяви какви мерки трябва да се предприемат по отстраняване на този проблем.