Ин и Ян в китайската философия са двете противоположни начала, които обаче представляват различни аспекти на една и съща действителност. Ян и Ин са светлото и тъмното, твърдото и мекото, слънцето и луната, топлото и студеното, мъжкото и женското начало в природата. Те са полярни космически сили, причината са постоянното движение в природата. Според някои психолози учението за Ин и Ян може да бъде полезно за взаимоотношенията в брака – защото мъжът и жената са колкото различни, толкова и част от едно тяло, пише mila.bg

А стратегията за пълноценна връзка включва правилото постоянно да се променяме и да балансираме между противоположностите. Такава е и самата любов – понякога романтична, друг път страстна, силна и нежна, смела и плаха. И така, как да внесете хармония във връзката си?

Животът е сцена

Изтъркано, но факт: ако животът е театър, любовта е в главната роля. Всяка жена като актриса трябва да се стреми да хване вълната на чувствата на половинката си. Опитайте се да обигравате всяка ситуация – действайте според емоционалната му настройка, но деликатно я хармонизирайте с вашата. Усетете неговото настроение, неговото отношение към проблемите. Бъдете психолог. Наблюдавайте как той реагира на думите ви и вземете решение спрямо неговата реакция. Най-добрата рецепта, ако настроенията ви коренно се различават, е чувството за хумор.

Тренирайте наблюдателността му

Откажете се от мисълта да се грижите прекалено много за неговия комфорт. Всеки мъж свиква бързо с домашния рай и го приема като нещо полагащо му се от само себе си. Понякога просто е необходимо да сложите зрънце сол в семейния крем карамел. Това ще му послужи като червена светлина: „нещо не е наред, може да я изгубя!”.

Забравете за перфекционизма

Не се стремете да бъдете съвсем идеална, а оставете малко пространство за дребни несъвършенства: не се опитвайте да изчистите дома ви до стерилност, не изхвърчайте от работа директно вкъщи, не му гответе всеки ден първо, второ и трето ястие. Но и не изпадайте в обратната крайност – да му се сърдите седмици наред, а след това да му угаждате прекомерно от гузна съвест. Златната среда означава да му давате нежност и внимание всеки ден, дори и да не е на огромни порции.

Възприемайте света в ярки цветове

Мислете за неговите чувства. Учудвайте се. Гневете се (да, понякога и това е необходимо). Възхищавайте се. Хвалете го за дребни неща. Не забравяйте, че във всеки ден може да откриете някаква радост и не се колебайте да си я вземете и да я споделите с него. Мозайката на хармоничната връзка се сглобява от разноцветни стъкълца. Качествената любов е полихромна – тогава се поддържа интересът и желанието да споделяме всичко с любимия.