Великобритания е готова и желае да постигне споразумение за Брекзит с Европейския съюз, каза висш правителствен служител в Лондон, след като вестник писа, че премиерът Борис Джонсън се насочва към излизане от ЕС без споразумение, предаде Ройтерс.

"Ние искаме споразумение. За съжаление обаче те не искат да преговарят с нас", каза източникът, пожелал анонимност.

Фактът, че споразумението за изтегляне бе отхвърлено три пъти с големи мнозинства в Камарата на общините означава, че ако ще има споразумение, те трябва да бъдат готови за предоговаряне. Ние сме готови и желаем това", подчерта той.

Лондонският вестник "Гардиън" писа, че главният сценарий, от който Джонсън изхожда, е Брекзит без споразумение и той няма намерение да предоговаря наследеното от бившия министър-председател Тереза Мей споразумение, пише Факти.бг.

"Ясно е, че Великобритания няма друг план", писа вестникът, цитирайки високопоставен дипломат от ЕС след среща с Дейвид Фрост - новият главен съветник на британското правителство за Европа.

"Те нямат намерение да преговарят, което би изисквало план. Изглежда, че сега излизането без споразумение е главния сценарий на британското правителство", казал дипломатът.