Опасност от падащи камъни има по главния път София - Варна в района на село Пролаз. В област Търговище пътните настилки са сухи, на места има мокри участъци, съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление.

В региона няма въведени ограничения на движението. В общините Търговище, Омуртаг и Антоново има мъгла, поради което видимостта е намалена. Настилките навсякъде са опесъчени, шест машини са ангажирани в обработването им.

Температурите в областта са в интервала от минус 0,4 до минус 8,8 градуса. Най-топло е било в Омуртаг, където са измерени минус 0,4 градуса, а най-студено в Търговище - минус 8,6 градуса сутрешните часове. Наличието е на мъгла в Търговищко е задържала ниските температури, коментира Красимира Стойчева - началник на Метеорологичната обсерватория в града. Най-топло на 3 декември е било през 1966 г. със 17,7 градуса, а най-студено през 1957 г. - с регистрирани 14,8 градуса.

Данните на метеоролозите показват, че най студено в региона е било на 1 декември - минус 14,8 градуса, което е рекорд за датата. През 1989 г. са били измерени 10,2 градуса.