Оставката на председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев стана повод за караници между управляващи и опозиция в Народното събрание. Малко по-рано депутатите гласуваха той да бъде поканен в парламента, за да обясни защо е подал оставка и започна чакането.

Менда Стоянова изрази недоволство от начина, по който Цвета Караянчева води заседанието.

"Почивахме 40 минути, докато чакахме г-н Пламен Георгиев, за да си намерите бъклица и дрян и да поканите колегите отляво да бъдат в залата, пък и да вземат думата. Може би трябваше да минете по стаите, до стола, или до заведението от северната страна. Вие сте длъжна да осигурите дебат след като сме извикали Пламен Георгиев", каза още Стоянова.

Крум Зарков пък изтъкна, че управляващите се подиграват на българските граждани, на човек, който са избрали, а сега гонят.

"Ще решаваме съдбата на КПКОНПИ без да имаме представа защо Пламен Георгиев е подал оставка", попита реторично той.

"Не мислите ли, че човекът, който вие защитавахте, човекът, срещу когото ние се противопоставяхме, трябва да му дадете шанс да дойде и да каже какво е свършил и какво не?", попита още Зарков.

Той отчете, че е недопустим начинът, по който се предлага освобождаването на Пламен Георгиев.Пламен Георгиев от своя страна заяви, че всяка стотинка му е проверена и всичко е законно.

"Всичко, което съм правил, е законно. Не съм купувал евтино. Не съм купувал от свързани лица. Не съм променял данъчни оценки. Не ме е проверявала комисията", категоричен бе той.

Припомняме, че Георгиев днес сам подаде своята оставка като причина за нея стана стартиралата срещу него проверка на прокуратурата и НАП.

Повод за проверката пък бе терасата му с площ от 186 кв. м, която Георгиев не е декларирал, въпреки че е вписана в нотариалния му акт.

Според бившият председател на комисията напрежението срещу него е било „целенасочено създадено от олигархията“, а заради работата си като председател на комисията той е натрупал много врагове.

Заради заплахи за живота му, които службите са оценили като реални, сега дори ходи с охрана от НСО.

Той увери, че оттеглянето му от поста е морален акт, а решението за това е изцяло лично.Пламен Георгиев обяви, че след оставката ще се върне на работа като прокурор.