Разсеяни прибиращи се от чужбина родители, изморени от пътя, „забравили“ на летище София бебето си в количка. Родителите установяват липсата му по време на паспортната проверка. Случаят завършва благополучно и детето е предадено на родителите, признаха от столичния аеропорт.

На летището най-често пропускаме да вземем със себе си лични документи, очила, колани, телефони, лаптопи, фотоапарати, детски колички, дрехи, портфейли, ръчни часовници и инструменти. Случаят с оставеното без надзор дете се случва през последната година, разказват служители на летището. За да отговори на очакванията на пътниците, столичното летище пази вещите ни достатъчно дълъг период от време. В тази връзка имаме вещи, които са потърсени след 2-годишно съхранение на аерогарата.

Съхраняването на забравени и загубени вещи се регламентира съгласно разработени правила на аеропорта. Според действащия норматив вещите се подлагат на необходимите проверки за сигурност, описват се в протоколи за съхранение и при поискване се предават на собствениците или на техни представители.

За разлика от летищата по света, където организират търгове на забравените вещи, у нас няма такава практика. Единствено хранителните стоки подлежат на незабавно унищожаване, допълниха от държавното дружество „Летище София“ ЕАД. Сред бъдещите планове на летището, което вероятно ще бъде дадено на концесия, е да даряват по-ценните предмети.