Румъния подкрепя трети мост над Дунав при Русе. Това за пореден път стана ясно при срещата на областния управител на Русе Галин Григоров и неговият заместник Валентин Колев с министъра на икономиката на Румъния Никулае Бъдълъу

Това се случи по време на честванията в гр. Гюргево, посветени на 100 годишнината от Обединението на Румъния и техния Национален празник – 1 декември, като основната тема, която беше обсъдена, бе свързана с необходимостта от изграждането на нов мост над р. Дунав именно при Русе. Министърът на икономиката Бъдълъу заяви, че всички от кабинета разбират значението на изградените отлични отношения между Русе и Гюргево и подкрепят реализирането на подобен проект да се случи в този район.

Той посочи, че приоритетността на инициативата се подчертава и от все по-нарастващото значение на трансевропейските транспортни коридори VII и IX, увеличения търговски обмен между двете държави и ежедневните километрични задръстванията в района Русе – Гюргево. Също така Бъдълъу отбеляза, че целта на румънската страна е изграждането на новото съоръжение да се случи с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

На снимката Галин Григоров и министър Никулае Бъдълъу