Софийският районен съд отвърна на удара на поп фолк певицата Емануела. Припомняме, че преди няколко дни изпълнителката разтърси почитателите си в социалните мрежи със сърцераздирателна публикация, в която обясни, че синът и ще и бъде отнет.

Тя сподели, че Софийският районен съд e предоставил упражняването на родителските права върху 4-годишния й син Мити на неговия баща, като е определил момчето да живее при него, а тя да плаща издръжка.

Емануела се усъмни, че има и родствена връзка между съдийката елена Динева и бившият й съпруг Димитър Динев.

Това е и причината Софийският районен съд да разпространи свое опровержение, в което са категорични: Процедурата не е опорочена, а съдия Динева няма никаква родствена връзка с бащата на детето.

“По повод медийни публикации във връзка с постановено от съдия от Софийски районен съд решение по спор за родителски права между Емануела Цветкова и Димитър Динев, ръководството на Софийски районен съд намира за необходимо да се уточни, че няма никаква родствена връзка между съдията, решил делото и една от страните по същото.Заявяваме, че остро се противопоставяме на използването на квалификации по отношения на съдията, с които се засяга нейното лично човешко достойнство и добро професионално име. Недопустимо е упражняването на правомощия от български съдия, в съответствие със законовите изисквания и по силата на вътрешното му убеждение, да се превръща в повод и средство за личностна разправа и в опит да се манипулира общественото мнение, доколкото съдът е държавен орган, призван да пази върховенството на закона и да съхранява създадения обществен ред.Несъгласието с постановеното решение не може да е повод за личностни нападки към съдията, като правилността на решението подлежи на проверка по законоустановения ред. Ръководството на Софийски районен съд отново заявява принципната си позиция да се противопоставя категорично на подобен вид медийни атаки срещу съдии”, заявиха от съда.