ЦСКА-София загуби с 0:1 гостуването си на Зоря (Луганск) в среща реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа и след общ резултат 2:1 в полза на украинците от двата мача отпадна от надпреварата. Единственото попадение в днешния двубой вкара Русин в 89-ата минута.

С немалка заслуга за поражението бе главният съдия, който в 22-ата минута не отсъди дузпа в полза на червените след шут на Малинов и игра с ръка на противников бранител. Моментално последва атака на Зоря, а след две грешки на Албентоса и Томаш Русин се откъсна сам срещу вратаря, Турицов го събори, за което получи директен червен картон. Дори да бе декориран с жълт това щеше да му е втори и бранителят на българския тим отново трябваше да напусне игра, пише Sportal.bg.

Останали с 10 човека футболистите на Люпко Петрович не се предадоха и на два-три пъти имаха нелоши шансове да вкарат гол, но Евандро и Малинов не успяха.

От своя страна украинците не създадоха почти нищо интересно до 89-ата минута, в която вкараха и попадението.
 

 

ЦСКА-София започна без изненади в състава, тъй като наставникът Люпко Петрович заложи на 11-те, които стартираха и преди четири дни срещу Лудогорец.

Домакините пък се принудиха да извършат принудителна смяна още в четвъртата минута, когато топката удари в главата Абу Хана и той напусна игра за сметка на Чеберко. Само 120 секунди по-късно пред червените се откри отлична възможност да осъществят голова атака. Бранител на Зоря сбърка при пас назад, топката попадна в Али Соу, който се озова един на един срещу бранител в бяло, но не успя да го преодолее, за да излезе фронтално сам срещу вратаря.

След четвърт час игра и украинците осъществиха първата си по-опасна атака, която отново дойде след грешка на бранител, но този път в червено. Томаш върна лошо към Албентоса, Будоковски овладя и върна към Юрченко, който стреля от границата на наказателното поле, но слабо и Черниаускас улови.

Така се стигна до 22-ата минута, когато след неубедително избиване на Шевченко топката попадна в краката на Малинов. Халфът стреля, а топката нацели ръка на бранител в бяло. Съдията имаше всички основания да даде дузпа, но не го стори. Последва атака на Зоря, Томаш допусна грешка, чрез която позволи на Русин да се откъсне малко след центъра на терена сам срещу вратаря. Турицов го застигна и му се стовари върху гърба, за което получи директен червен картон.

Въпреки че останаха с човек по-малко, в 28-ата минута футболистите на Люпко Петрович можеха да открият резултата. Занев центрира отляво към Евандро, който изпревари централните защитници и стреля от въздуха, но Шевченко изби.

В 42-ата минута Зоря организира първата си добра атака, след като остана с човек повече. При нея Михайличенко бе изведен отляво в наказателното поле и шутира, но Черниаускас изби, а при добавката с глава на същия футболист стражът на червените улови.

Второто полувреме започна равностойно. В 56-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Бикел, с която спря опасно центриране отляво, но съдията остана безмълвен. Минута по-късно атака на червените завърши след удар с глава на Соу, който не затрудни Михайличенко.

В 73-ата минута късметът не бе на страната на ЦСКА-София. Малинов преодоля без проблем бранител отляво в наказателното поле и стреля фалцово с десния крак, но Шевченко изби.

Последваха два опасни шута на украинците отдалеч, които Черниаускас спаси. Червените отговориха с прецизен изстрел на Митков, който Шевченко изби в корнер.

Численото предимство на Зоря даде резултат в 89-ата минута, когато Русин откри. Нападателят получи извеждащ пас, надбяга Томаш и промуши топката покрай Черниаускас. Албентоса обаче успя да изчисти пред голлинията, но отново в краката на Русин, който този път вкара от 5 метра покрай Томаш.

Голмайсторът се зарадва сваляйки си фланелката, за което получи втори жълт и респективно червен картон.

До края на двубоя ЦСКА-София опита да натисне своя съперник с центрирания от всички точки на терена, но 10 червени футболисти не успяха да достигнат до нещо по-сериозно в първоначално даденото от рефера двеминутно продължение, което в крайна сметка бе удължено на пет.