За добро или за лошо, Борис Джонсън стана премиер на Великобритания. Дано да е за добро! Ексцентричният консерватор, известен с пиперлив си език и шоуменско поведение, изпълни своята мечта от студентските години и седна в стола на съкрушената Тереза Мей. Привърженик на твърд Брекзит, бивш кмет на Лондон, депутат и външен министър, политическите възгледи на Джонсън са, меко казано, спорни, а приликите с Доналд Тръмп – твърде много, за да не бият на очи. Включително по отношение на въпроса как изобщо този особняк със странна прическа и неадекватни медийни изяви успя да стане най-важният човек в родината си. А също и по отношение на жените.

Джонсън има бурен любовен живот, който накратко можем да обобщим с два брака, два развода, четири законни деца, едно доказано чрез съд извънбрачно дете, както и още няколко предполагаеми извънбрачни такива, многобройни афери и съвместно съжителство понастоящем с 31-годишната Кари Саймъндс, която е пиар на Консервативната партия и бивш член на екипа на политика при спечелването на кметските избори в Лондон. Двойката ревниво пази личния си живот, а самата Саймъндс твърде рядко попада под светлините на прожекторите. Като страничен наблюдател тя изгледа как любимият й прекрачи прага на „Даунинг Стрийт“ № 10 като премиер, но сам-самичък – нещо, което се случва за първи път от 40 години във Великобритания. 

Първата приятелка

Така Борис Джонсън наруши традицията премиерът да има сключен брак и може да пренапише историята, обитавайки резиденцията на министър-председателя с гаджето си. За връзката му с Кари Саймъндс, която е с 24 години по-млада, се разбра през юни, след като полицията се отзова на сигнал за шумен скандал в апартамента на двойката. Караницата беше съпътствана от крясъци, обиди и счупени предмети.

https://woman.bg/static/uploads/content/31/4FEE7B7800000578-6148939-image-m-80_1536524814110.jpg

Днес вече напрежението изглежда е туширано, а докато всички очакват дали Саймъндс ще се премести на „Даунинг Стрийт“ № 10, медиите припомнят ексцентричния живот на Джонсън, когото британците наричат просто „Борис“ или „БоДжо“.

През 1987-а той се жени за Алегра Мостин-Оуен, дъщеря на италианска писателка и историк в областта на изкуството. Джонсън и избраницата му са едва на 23-години и се познават от Оксфорд. И двамата са ерудирани, обещаващи младежи, а Джонсън вече развива своя проект за личен бранд „Борис“ - жокерът за неговата бъдеща политическа кариера.

Техни приятели от онези години разказват, че в младото семейство често избухвали горещи разправии. Още тогава Борис демонстрирал буйния си нрав. По-късно майката на Мостин-Оуен разказва пред медиите, че дъщеря
ѝ нямало как да заеме позицията на покорна домакиня и къщовница, както изисквал съпругът ѝ. Двамата започват работа като журналисти. Борис набързо е уволнен от сп. „Тайм“ за изфабрикувана история, но бързо преминава във в-к „Дейли Телеграф“ като кореспондент по „европейските въпроси“ и двойката се мести в Брюксел.

Именно тогава русокосият репортер добива популярност с репликата към своите чуждестранни колеги: „Какво става и защо пак сме против?“. Автор на редица осмиващи ЕС статии за “наложения“ размер на краставиците, бананите, наденичките и презервативите, той създава част от най-големите евромитове и твърди, че омразата му към съюза се дължи на брюкселското зеле. Борис се чувства в свои води в столицата на ЕС, а Алегра – подтисната и отчуждена, затова тя решава да върне обратно на Острова.

Разводът идва през 1993-а година, а само 12 дни след това Джонсън се жени на своята интимна приятелка Марина Уийлър.

Тя е в напреднала бременност и само след 5 седмици ражда първото от общо четирите деца. Брюксел ги събира – Борис е журналист, а Марина учи в тамошното Европейското училище, докато сестра ѝ е един от говорителите на ЕК. Марина ще завърши Кеймбридж, ще работи като адвокат по човешките права и ще остане 25 години до харизматичния Джонсън. Той пък ще влезе в политиката чрез любимата Консервативната партия, редом до бившите си състуденти от Оксфорд – Дейвид Камерън, Уилям Хаг, Джеръми Хънт и други, за да се превърне от аутсайдер в премиер, при това в най-важния момент от новата история на Великобритания. 

Бракът е изпълнени със скандали за изневери от страна на Борис, включително и дело за бащинство на извънбрачно дете. Патронела Уайт, публично обявила се за метреса на Джонсън, разказва, че той не може да бъде верен само на една жена. Според нея, Борис имал, така да се каже, източни разбирания за отношенията между мъжа и жената. Изповядал полигамията, макар че никога не би го признал. Не се смятал за красавец, но определено имал успехи с жените.

През септември миналата година Уийлър и Джонсън обявиха, че се развеждат и ще продължат да споделят грижите за децата си, но „като приятели“. Двамата не посочиха причина за раздялата, но медиите загатнаха, че става дума за многобройните забежки на Борис. Интересното е, техните семейства са в много близки отношения от поколения, като и от двата рода има представители, заемали важни длъжности в структурата на ЕС.

Източник: woman.bg

Мъж ли бе да го опишеш

Джонсън дълги години внася повече цвят, отколкото сериозност в политиката. Той е особняк, необичайна фигура за политически елит. Той лети, спуснат на въже от хеликоптер, окичен с британския флаг. Изглежда непохватен, докато спортува и кара колело. На официалния събития е небрежен – косата му хвърчи напосоки, костюмите не му стоят добре, стойката му не е изпъната, не координира добре ръцете си, когато пляска, а ръкостисканията го затрудняват. Често закъснява, позволява си доста остър език през медиите. Не яде хот-дог, защото името му звучало ужасно, но пък държи рекорд за 14 изядени понички в парламента. Оприличава мюсюлманките на „пощенски кутии“ и пише поема за турския президент Ердоган, който прави секс с коза.

Сякаш оживял герой на Удхаус, наричан „британският Берлускони“, „клоун“ и „Пинокио“, критикуван, че е самовлюбен и обсебен от манията за превъзходство, Джонсън има и многобройни фенове, особено извън консервативните среди. Те твърдят, че човек от влиятелен род, който говори пет езика плюс латински, а освен това и доктор по история, очевидно е достатъчно ерудиран, за да знае как да играе картите си. И очевидно може да чака правилния момент. Все пак, той е премиер – нещо, за което се е борил цял живот.

И докато всички се питат какви ключови решения се мътят под рошавата прическа на премиера, едно е сигурно – с БоДжо винаги е забавно. Остава да видим какво мисли приятелката му и каква роля ще избере да играе в политическото шоу на Острова.