През октомври и ноември са регистрирани шест телефонни измами

На територията, обслужвана от Районното управление на полицията в Попово, през октомври и ноември са регистрирани шест телефонни измами. Потърпевшите са ощетени с 23 620 лева и 220 грама злато. Това показва отчет на Областаната дирекция на МВР - Търговище. 

 

Най-често използваният предлог за извършването на телефонните измами е  за оказване съдействие на МВР при задържане на телефонни измамници. Така са въведени в заблуждение граждани в пет от случаите. В други предлогът е бил "освобождаване на задържани роднини след пътнотранспортно произшествие". Жертвите на измами са жени, обикновено над 70-годишна възраст, се уточнява в анализа за дейността на ОД на МВР от началото на годината.

 

От полицията напомнят на гражданите да не се доверяват на непознати по телефона и да не предоставят под никакъв предлог пари или ценности, поискани от непознати. Ако получат подобно обаждане, необходимо е да прекъснат разговора, своевременно да се свържат с близките си и да подадат сигнал в полицията или на тел. 112.