Майкъл Мозли беше най-известен на мнозина като лекар, който често се появяваше по телевизията, давайки съвети за здравето и начина на живот.

Мозли загина само преди седмица в Гърция. Останките на водещия бяха открити в скалиста зона на плажа Агия Марина на източноегейския остров Сими в неделя, 9 юни, след неколкодневно издирване.

Откриха тялото на изчезналия Майкъл Мозли

Приживе 67-годишният мъж участва в десетки документални филми и пише книги, всички подкрепени от науката, за да съветва хората как малките промени наистина могат да променят живота им. По време на телевизионните си програми той често тества теориите върху себе си. Неговите четири основни промени в здравето, които лесно можем да направим, бяха:

Упражнения на кратки интервали

Д-р Мозли смята, че правенето на много, но кратки упражнения през целия ден може да бъде също толкова ефективно, колкото и една пълна тренировка.

Упражненията са през целия ден. Идеята е да настройвате алармата си на всеки 40 минути, когато сте седнали. Когато алармата звънне, изправете се и направете малко упражнения.

Можете да правите всичко - от преси и клякания до просто ходене нагоре и надолу по стълбите, стига да се движите и да сте активни.

Приключи аутопсията на британския водещ Майкъл Мозли

Този вид упражнения също са полезни, тъй като можете да се вместите в натоварения си график, без да определяте допълнително време за пълна тренировка.

„Правенето на упражнения на кратки интервали наистина може да ви помогне да изгорите повече калории, да отслабнете и да подобрите кръвната си захар и кръвното си налягане в по-голяма степен," споделя той.

Яжте по-малко два дни от седем

Д-р Мозли каза, че най-безопасният начин за отслабване е неговата диета 5:2, при която ядете по-малко два дни в седмицата. Известна още като диетата Fast 800 Keto, тя също така включва прием на много протеини.

Говорейки за шоуто „Как да свалим 6 килограма за 21 дни“, д-р Мозли каза: „Идеята е да вземем група хора, които са натрупали килограми по време на изолация, и да им помогнем да свалят излишните килограми, като ги поставим на бърза диета за отслабване. Това може да звучи като бърза диета, но се основава на много качествени научни изследвания. Нискокалорични диети като тази са пилотирани от NHS в опит да се справят със затлъстяването. Нашите доброволци искаха да видят резултати, бързи, исках да се уверя, че загубата на тегло е безопасна и устойчива.

Студен душ за спиране на зимните настинки

Доктор Мозли твърди, че къпането с гореща и студена вода може да бъде ключът към преминаването през зимата без настинка.

Практиката включва да започнете душа с вода, която е малко по-топла от телесната температура, и след това да преминете към по-студена температура.

Той каза: „През следващата зима тези, които са правили комбинацията горещо-студено, са взели близо 30% по-малко отпуск по болест и повечето съобщават за повишаване на енергийните нива, толкова много, че близо две трети от участниците са продължили с топъл-студен душ след завършване на проучването. За мен наистина добрата новина беше, че завършването с 30-секунден студен душ беше също толкова ефективно, колкото и пълните 90 секунди.

Клековете и „планк“ ви поддържат млади

Д-р Мозли силно препоръчва включването на „планк“ и клякания в ежедневието ви, за да извлечете ползите от младостта. Лесните движения дори биха могли да поддържат гръбнака ви.

„Тези упражнения са наистина полезни за вашите мускули, а също и за мозъка ви, защото получавате голям приток на кислород към мозъка си.“

Превод: GlasNews.bg