От 17.04. до 06.05. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава директно през знака Овен, най-конкурентният и борбен знак от зодиака. През този период ще се стремим да се откроим пред останалите демонстрирайки талантите и уменията ни, ще кипим от енергия и трудно ще се спираме на едно място.

Периодът е идеален за изясняване на гледни точки, попълване и подаване на документи, купуване или ремонтиране на средства за комуникации и транспорт, менажиране на дейности или хора, преразглеждане на приоритетите, спортни и развлекателни занимания.

Ще мислим и учим бързо. Няма да сме много последователни и търпеливи и ще се ангажираме предимно с неща, които са ни интересни и за които имаме енергия и желание.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Овен на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще имат възможност да започнат проекти, които от известно време подготвят  и ще пожънат успехи с реализацията им. Ще са изключително харизматични и общителни и много добре ще знаят, как да правят впечатление на останалите.

Въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей ще са много разсеяни и романтично настроени. Голяма част от представителите на тези знаци ще се отдадат на творчески занимания и почивка.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец ще пътуват или ще задълбочават знанията си в област, която е спечелила интереса им.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион не е изключено да получат забавени плащания и да успеят да покрият свои дългове или заеми в периода.