Слънцето ще преминава през знака Овен от 20.03. до 20.04.
Докато Светилото, което отговаря за нашите таланти, начини за изява и съзнателни желания преминава през най-конкурентния и отстояващ се знак от зодиака, ще сме много борбени и постигащи.

Периодът е добър за стартиране на дейности, проекти, приятелства и връзки, за подлагане на планирани операции, менажиране на хора и ресурси.

Няма да сме много последователни и спокойни и има шанс бързо да се палим по неща, които в последствие няма да имаме търпение да довършим.

Това ще бъде много силен период за хората родени под знака на Овен, както и за останалите огнени зодии Лъв и Стрелец. При тях са възможни множество социални изяви и обществени ангажименти. Където и да попаднат тези знаци ще успяват да стават център на внимание и да изпъкват пред останалите със знанията, уменията, възможностите и външния си вид.

В работата те ще берат плодовете на изминали усилия и ще постигнат значителен напредък с вече започнати проекти. Много вероятно е през периода да успеят да разрешат отдавна тормозещ ги проблем.

В любовен план ще са силно атрактивни и чаровни и ще се харесват на противоположния пол, благодарение на флиртаджийските си умения.

Най-потърпевши от преминаването Слънцето през Овен ще бъдат зодиите, които образуват напрегнати конфигурации (опозиция или квадратура) със знака, а това са Раците, Везните и Козирозите, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни конфликти със заобикалящите, както и объркващи ситуации в ежедневието, на които е важно да реагират спокойно, с финес и упоритост. По този начин няма да има ситуация, която да им се опре и от която да не излязат победители.

Водолеите и Близнаците по всяка вероятност ще са силно любознателни и любопитни и не е изключено да задълбочат знанията си по материя, която силно ги вълнува.

Телците и Девите ще са много разконцентрирани заради любовни въпроси. Повечето от представителите на тези знаци ще се опитват да подредят романтичните си отношения и да намерят яснота в тях.

Рибите и Скорпионите не е изключено да имат финансови постъпления и да получат забавени плащания. Те ще се стремят да разпределят приходите и разходите си през тези четири седмици, но е добре да не правят прибързани покупки и инвестиции.