Много често първите признаци на едно заболяване започват да се проявяват много преди да започнем да се чувстваме зле и да забележим специфичните симптоми на болестта. Един от тях е паниката и безпокойството в съня.

Сънищата са продукт на нашето подсъзнание. Те ни предават психологически послания за нашето здраве, нужди и способности. Понякога сънищата могат да бъдат предупреждение за някакъв здравословен проблем. Когато сме в състояние на пълен релакс, страдащият орган изпраща някакъв импулс към мозъка. Ние виждаме този импулс като сън, най-често чрез асоциативни образи.

Днес от  ще ви разкрием за какви заболявания могат да указват част от нещата, които сме видели насън.

Сънувате едно и също неприятно събитие, сякаш някой непрекъснато ви поръсва с нещо наподобяващо пръст. Започвате да дишате трудно, не ви достига въздух, а тревожността се превръща в страх. Подобен сън може да говори за проблеми с белите дробове или дихателната система.  

Много често мозъкът показва на спящия вода, например бурни мръсни реки или ручеи, които влачат боклуци или камъни. Това кара сънуващия да се чувства много зле. Независимо дали се намира във въпросната вода, или е само наблюдател, този сън може да говори за запушени съдове. Ако водата е чиста -  не е задължително да става въпрос за сърдечно-съдовата система. Всеки орган, който се намира в ремисия, може да напомня за себе си. 

Катастрофа с автомобил или авиокатастрофа, свързана с проблем с двигателя, свидетелства за заболяване на сърцето. Това може да подсказва за остър инфаркт на миокарда. 

Сънища, в които човек се вижда сред камъни и непрекъснато ги мести, подсказват за проблеми с хранопровода или стомаха. Хора с проблеми в храносмилателния тракт често могат да сънуват влечуги, гущери, жаби и змии, които ги нападат и дори могат попаднат в стомаха им. 

За заболяване на централната нервна система говорят сънищата, в които задължително има голямо струпване на хора, повечето от които - непознати. Може да става въпрос за шумно парти, за стадион,  базар, на който хората не спират да сноват, а сънуващият не може да избяга и да се скрие от тълпата. Когато на сутринта се събудите след подобен сън, се чувствате депресирани и преуморени. 

Между другото, няма смисъл да търсите някакви пророчески знаци във всеки свой сън. Както е казал Зигмунд Фройд: „Бананът, който сте видели в съня си, може да означава само банан". Добре е да знаете, че сънищата не означават окончателна присъда. Те са само подсказки, които тялото ви изпраща. В случай, че имате някакви подозрения относно здравословното си състояние, бързо потърсете лекарска помощ! /

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки