Всеки обича пържени картофки. За съжаление, те изобщо не са полезни и честата им консумация може да ни докара големи проблеми.

Имаме добра новина за пристрастените към това блюдо. Вместо да ги изпържите във фритюрника, пригответе ги на фурна, без олио. Така ще станат диетични и без мазнини. Ценителите на полуготовата храна веднага ще усетят разликата, макар че нито по външен вид, нито по хрупкавост те ще отстъпват на пържените. И приготвянето им е много по-лесно – обелваш, измиваш, нарязваш и печеш.

Тайната е в една съставка, с която трябва да се намажат – белтъкът. Именно той им придава този златист цвят и апетитна коричка.

Така приготвени, картофите спокойно могат да претендират за званието диетично блюдо, защото не съдържат и капка мазнина. Може да ги давате на децата си в неограничени количества, като отделно ястие или гарнитура към месото, рибата или зеленчуците.

Приготвените в домашни условия „пържени” картофки не съдържат консерванти, подобрители и холестерол. /jenata.blitz.bg