Много култури вярват, че всеки ден от седмицата е свързан с определен цвят. В Тайланд например по този начин кралицата избира цвета на роклята си. В Индия и Камбоджа, заедно с будизма и индуизма, хората следват и астрологическите убеждения, свързани с дрехите.

В Индия астролозите, както и  аюрведическите практики, свързват цветовете с различните дни от седмицата. Всички тези култури смятат, че всеки един ден е свързан или с планета, или с някакво божество. Затова и намират смисъл всеки ден да се обличат в определен цвят, за да може късметът да ги следва навсякъде. 

Днес ще ви разкажем какви цветове са подходящи за различните дни от седмицата. Опитайте се да спазите въпросните препоръки и животът ви ще се промени към по-добро! 

Понеделник

Според индуизма, цветът на първия ден от седмицата е жълт, въпреки че има хора, които на този ден носят и бяло. И всичко това заради Шива, божеството, свързано с този ден от седмицата, на което хората често поднасят бели цветя.

Желателно е в  понеделник да украсите къщата си с бели цветя и да носите бели дрехи. Понеделник също така е свързан с луната, а свързаните с нея цветове са сребрист, светло сив или син.

Вторник

Вторият ден от седмицата е свързан с розовия свят. В индуизма този ден е свързан с бог Хануман, а хората, които му се молят, могат да носят и червено. Денят е свързан и с Марс - гневна планета, която можете да успокоите, ако се облечете в розова дреха. Тези, които предпочитат във вторник да се облекат в червено, също ще се радват на голям успех. 

Сряда

Цветът на срядата е зеленият. Този ден от седмицата се управлява от Меркурий, той е най-подходящ за умствена дейност, търговия и романтика. Срядата е подходяща и за засаждане на дърво. През този ден яжте зелен фасул, плодове и зеленчуци със зелен цвят, носете зелени дрехи и отделяйте време на стайните си растения! 

Четвъртък

В четвъртък е добре да отдадете предпочитанията си на оранжевото или жълтото. Според индуизма, това е денят на бог Вишна, който, както е известно, носи жълто. Освен това четвъртък е идеален ден да започнете да учите нещо ново. 

Петък

Петият ден от седмицата обикновено се свързва със синия цвят. Денят е свързан и с богинята Шакти, която предпочита бялото. Той ще донесе много късмет на жените.

Петъкът е добър ден за лечение на сериозни заболявания, тъй като тогава целебните енергии са най-активни. Ще постигнете голям успех, ако си купите някакво бижу, скъпоценен камък или недвижим имот. 

Събота

В събота отдайте предпочитанията си на виолетовото. Ако този цвят не ви допада особено много, можете да носите черно, черно, индиго, лилаво или тъмносиво. Всички тези цветове са свързани с гнева на Шани (Сатурн). В събота жителите на индийските села посещават Шани и му принасят в жертва мазут, семена от черен сусам и черни дрехи.

Ако имате безкрайни правни проблеми, положете всички усилия, за да ги решите точно в събота. Всяка една работа, започната през първата половина на деня, може да завърши с голям успех. Хората, които водят благочестив начин на живот през този ден, ще бъдат благословени от Шани. 

Неделя 

Неделята е денят на бога слънце Рави. Индусите вярват, че в неделя той поема юздите в свои ръце. Смята се, че най-подходящ цвят за този ден е червеният. В неделя хората поднасят на Рави червени цветя, за да измолят милостта му. Много индуси се отдават на пости, приемайки храна само веднъж, преди залез слънце. 

Неделята е идеален ден за пътуване, както и за разрешаване на стари спорове. Последният ден от седмицата е предназначен за празнуване и развлечения. В този ден освен червено, можете да се облечете в розово или бордо, за да привлечете нови приятели и запознанства. /jenata.blitz.bg