Бивш актьор от популярни сериал "Ривърдейл", който призна, че е убил майка си в опит да я предпази да стане свидетел на заговора му за убийството на канадския премиер Джъстин Трюдо, беше осъден на доживотен затвор.

24-годишният Райън Грантъм няма да може да обжалва молба за условно освобождаване в продължение на 14 години, след като се призна за виновен по обвинение за убийство втора степен за смъртоносно прострелване на 64-годишната му майка Барбара Уейт, докато тя свири на пиано през март 2020 г. 

След това той продължил да шофира до резиденцията на Трюдо с три пистолета, боеприпаси и 12 коктейла Молотов в колата си, преди да реши да се предаде на властите, предава CBC.

Според канадския закон обвинението в убийство втора степен автоматично идва с доживотна присъда - и единственото нещо, което адвокатите му можеха да оспорят, беше колко време ще трябва да излежи, преди да получи условно освобождаване. 

Те твърдяха още през юни, че Грантъм трябва да отговаря на условията за условно освобождаване след 12 години, тъй като той призна вината си и изрази съжаление за действията си, докато федералното правителство твърди, че той трябва да излежи от 17 до 18 години, преди да получи право.

Но в сряда съдията от Върховния съд на Британска Колумбия Катлийн Кер постанови, че той ще трябва да излежи само 14 години.