Холивудската звезда Том Круз, който снима осмата част от "Мисията невъзможна", кацна с черен хеликоптер на хеликоптерната площадка в Батърси в Лондон миналия четвъртък. Звездата явно е бързал толкова много за снимките, че е объркал своя Mercedes с Audi-то на британския премиер Риши Сунак.

Неловкият момент е уловен на видео. Круз, който изглеждаше небрежно в сини дънки, сива поло тениска и бели маратонки, бързо осъзна грешката си и се качи в правилната кола за секунди, съобщава Sun. Той не изглеждаше притеснен от грешката, докато се усмихваше и поздравяваше събралите се фенове.

Смята се, че министър-председателят е кацнал на хеликоптерната площадка малко след 45-минутен полет обратно до столицата от Девън след предизборно пътуване. Той изглеждаше значително по-малко спокоен от филмовата звезда.

Само миналия месец Круз беше забелязан да снима сцени за Мисията невъзможна 8 пред дома на Сунак на Даунинг Стрийт в Уестминстър. Тогава не е имало инциденти. Няколко седмици по-рано звездата шашна туристи и лондончани с превишена скорост по улиците на столицата.

Голяма част от филма е заснет в Longcross Studios в Съри. Том Круз отново играе ролята си на агент Итън Хънт в Dead Reckoning Part 2, който трябва да излезе през май 2025 г.