Матю Пери е бил трезвен и много активен в програмата си за възстановяване, дори е говорел на срещи и е спонсорирал други зависими, в навечерието на трагичната му смърт през уикенда.

Близък приятел на покойната телевизионна звезда потвърди, че Пери не е пил алкохол и изглежда "се чувствал добре", преди да бъде намерен мъртъв в дома си в Пасифик Палисейдс в събота.

Матю Пери - между успеха и зависимостите

Но колега от неговата програма за възстановяване каза: „Мати със сигурност не пиеше. Той беше голяма част от нашата общност на АА. Той посещаваше срещи, говореше на срещи и работеше с новодошлите.“

Източник каза, че актьорът се е съсредоточил върху това да помага на други хора, борещи се със зависимостта и наскоро е изразил интерес да сподели историята си чрез публични изказвания.

„Мати каза, че иска да обикаля в университетите и да говори за алкохолизма. Това беше неговият подарък. Той можеше да говори толкова добре и да мотивира хората“, добави източникът.

„За него беше важно да достигне до младото поколение и да разпространи своето послание „Не се предавай“. Той наистина живееше с тези думи.“

„Той винаги караше хората да се смеят, дори на срещите. Но той също беше духовен, не религиозен, а духовен. Той говореше и знаеше, че това е неговата мисия. Да помагаш на другите хора, да им даваш надежда.“

Актриса от Приятели с плашеща версия за трагедията с Матю Пери

Първоначалните доклади за смъртта на телевизионната икона гласят, че Пери е намерен безжизнен в джакузи, но на мястото не са открити наркотици и няма индикации за насилие.

Смята се, че той се е удавил, въпреки че официалната причина за смъртта все още не е установена и първоначалният резултат от аутопсията е „отложен“, като ще последват токсикологични доклади.

В месеците преди смъртта си Пери имаше множество публични изяви, по време на които говореше за преодоляването на пристрастяването, основна тема в мемоарите му от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“.

Комик се подигра със смъртта на Матю Пери: "Удавен в гореща вана хахахах"